Over mij

Dankzij mijn ervaring als meubelmaker en de vele opdrachten op scheepswerven heb ik een brede kennis van materialen en technieken. In mijn werk houd ik rekening met zowel moderne als traditionele werkwijzen. Mijn voorkeur ligt altijd bij het gebruik van duurzame materialen, zoals FSC gekapt hout, een minimaal gebruik van plastic en houtsoorten met een lange levensduur. 

Inse Smit

Op jonge leeftijd was ik al gefascineerd door hout en deed ik niets liever dan dingen maken. Van vogelhuisjes, tot surfboards en boomhutten voor het hogere segment, het was vanzelfsprekend dat ik hier meer over wilde leren. In 2015 heb ik mijn opleiding aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam afgerond. Als fanatiek surfer en watersporter ben ik gefascineerd door de kunst van surfboard shapen en scheepsbouw. Tijdens mijn studie heb ik dan ook gekozen voor de specialisatie scheepsbouw en interieur, waar ook echt mijn passie ligt. Het omvormen van een stukje natuur naar een hoogstaand kwalitatief product, is waar ik het meeste energie van krijg. Onder mijn eigen naam hoop ik mijn toewijding en energie voor houtwerk als ambacht door te geven aan opdrachtgevers en de de mensen met wie ik werk. 

 

Op maat

Het succes van een project is sterk afhankelijk van een goede communicatie vooraf. En zeg zou zelf, het schetsen en moodboards maken is toch de helft van de lol? Ik kom vooraf graag bij je langs om je wensen te bespreken. Dan werk ik daarna jouw enthousiasme uit tot een schets met ontwerp en hebben we beiden iets om naar uit de kijken! 

Kwaliteit

Bij de keuze voor materialen kies ik altijd voor de beste kwaliteit van dit moment. Door met verschillende merken samen te werken zijn mijn materialen altijd up-to-date. Samen met mijn oog voor detail en perfectionisme lever ik producten van de hoogste kwaliteit en zorg ik voor een nauwkeurige afwerking. 

duurzaamheid

Hout is een natuurproduct en daar ga ik respectvol mee om. Bij de verwerking verkies ik waar mogelijk altijd voor duurzame alternatieven. Denk aan biologische epoxy, hout met een lange levensduur en gerecycled materiaal, om zo mijn ecologische footprint te verkleinen.